+38(067)406-29-46
Безкоштовна доставка по Бердичеву
Безкоштовний замір по Бердичеву
Безкоштовна консультація

Переваги опалення кондиціонером в холодну пору

Кондиціонери на обігрів: особливості використання

Кондиціонер із функцією обігріву чи опалення приміщення – це пристрій, який найчастіше обирають клієнти. Низькотемпературні комплекти в мульти-спліт системі дозволяють обігрівати кілька кімнат одночасно. Їхньою особливою перевагою є можливість утеплювати приміщення незалежно від його розміру. Звичайно, це не гарантується на 100% традиційним опаленням.

В кондиціонері є вбудований фільтр, завдяки якому він видуває вже очищене повітря і таким чином, позитивно впливає на здоров’я тих, хто перебуває у приміщенні. Ми рекомендуємо використовувати кондиціонери взимку та восени. Кліматичне потепління дозволяє користуватися ними в регіонах, де зима доволі м’яка, а морози не дуже сильні.

Функції, які має хороший кондиціонер для опалення:

  • підтримання температури, наприклад 10 °C: пристрій запобігає замерзанню труб або надмірному охолодженню приміщення;
  • автоматичний перезапуск після відключення живлення.

Найчастіше опалення кондиціонером застосовують у:

  • квартирах і будинках у перехідні періоди, коли традиційні системи опалення ще не ввімкнені або вже вимкнені, а ніч або день будуть холодними;
  • у місцях, де немає доступу до традиційних джерел опалення (торгові павільйони, дачі, охоронні кабінки тощо).

Необхідно регулярно здійснювати обслуговування кондиціонерів. Кожен певний проміжок часу, визначений виробником, слід очищати та дезінфікувати шланги та фільтри. Це гарантуватиме безпечне користування приладами та виключить можливість захворіти.

Кондиціонери взимку: принципи роботи

Кондиціонер складається з внутрішніх і зовнішніх блоків, які з’єднані один із одним холодильним трубопроводом. У початковому режимі роботи пристрою, який охолоджує, внутрішній блок є джерелом охолодження, тоді як зовнішній блок – джерелом тепла. 

Тепло у внутрішньому блоці отримується шляхом реверсування цієї системи, внаслідок чого зовнішній блок стає блоком охолодження. Змінити режим роботи від охолодження до нагріву (робота кондиціонера взимку) й навпаки дуже просто – це робиться одним натисканням кнопки на пульті.

Дуже часто в описі пристроїв є визначення, що вони можуть працювати в цілорічному режимі. Однак деталей про це немає. Виявляється, чим тепліше на вулиці, тим енергоефективніше кондиціонери взимку працюють у режимі опалення. Все тому, що забезпечується менша віддача тепла та значно слабше використовується відновлювана енергія з оточення. Таким чином, чим сильніший мороз, тим менше енергозбереження пристрою.

Переваги опалення кондиціонером в холодну пору

Головна перевага кондиціонера подвійного призначення – це те, що він використовується майже цілий рік. Він охолоджує приміщення влітку й зігріває наші інтер’єри восени, взимку та навесні. Вам не потрібно вкладати кошти в додаткове обладнання: одного пристрою достатньо, щоб регулювати температуру в будинку чи квартирі під поточні потреби. 

Використання кліматичного обладнання для обігріву приміщення зменшує експлуатаційні витрати приблизно на 70% для електричного опалення. Тепло, яке виробляється з нього, значно дешевше, ніж від портативних нагрівачів і традиційних установок. Це означає, що в перехідний період, наприклад, восени чи навесні, обігрів кондиціонером, безумовно, окупається фінансово. До того ж він не потребує придбання та зберігання палива тощо. 

Серед переваг цього обладнання для опалення виділяють швидкість, із якою нагрівається повітря. Пристрій кондиціонування з ефективною вентиляцією всього за кілька хвилин підвищує температуру в приміщенні до тієї, яка була запрограмована, і підтримує її завдяки вдосконаленій автоматиці.

Обладнання цього типу має естетичний вигляд. Воно дуже зручне у використанні. Кожен сучасний кондиціонер також має фільтри, які очищають повітря від пилу, алергенів, різних вірусів і бактерій. Таким чином опалення кондиціонером внутрішніх приміщень корисне для здоров’я людей: вони дихають чистим і свіжим повітрям.

Що врахувати при виборі?

  • Вибираючи кондиціонер, що працює протягом усього року, слід зосередитися на температурі зовнішнього повітря та внутрішнього. Важливо звернути увагу на оптимальний діапазон, який дозволить працювати обладнанню у стані найвищої ефективності.
  • Якщо ви думаєте про використання кондиціонерів для обігріву взимку, то краще придбати прилад достатньої потужності – той, який забезпечений інверторною технологією. Він дещо дорожчий, але завдяки спеціальному компресору досягає кращих показників. Такі пристрої мають більший термін експлуатації, споживають менше енергії та дозволяють обігрівати приміщення при низьких температурах – під час морозів -15 °C. Пам’ятайте, що чим нижче температура зовні, тим більше енергії використовує кондиціонер.
  • Для тих, хто цінує спокій і тишу, нагадаємо, що кондиціонер може працювати занадто гучно вночі. Тому варто звернути увагу на рівень шуму кліматичного обладнання.
  • Залежно від конструкції та розташування внутрішнього блоку в групі розділених кондиціонерів, можна виділити підгрупи. Стаціонарні спліт-кондиціонери є найпопулярнішими. Настінні кондиціонери найчастіше використовуються у квартирах. Вони монтуються на стіні під стелею. Оскільки потужність охолодження більшості з них невелика, вони призначені для квартир у блоці. Перевага цих кондиціонерів – естетичний зовнішній вигляд та порівняно невеликі габарити. Кондиціонери для підлоги та стелі – це альтернатива. Їх можна монтувати як під стелею, так і на підлозі під вікном.

Кондиціонер на обігрів – практичне рішення

Сучасні кондиціонери, які все частіше встановлюються в будинках для однієї сім’ї чи квартирах, мають багато переваг. Основною є забезпечення приємної внутрішньої температури протягом літа. Та з настанням холодних днів і вечорів ми можемо використовувати їх по-іншому – для обігріву приміщень.

Кондиціонер має гарний вигляд, і ним легко користуватися. Функціональне додаткове опалення – це завжди перевага для нашої зручності та комфорту. Кондиціонери мають фільтри, які поглинають пил, пилок і позбуваються будь-якого забруднення – і забезпечують приміщення чистим (і тому здоровим) повітрям.

Робота кондиціонера взимку допоможе вам досягти бажаного результату. Температуру можна регулювати відповідно до функції та призначення приміщення, а також до атмосферних умов у визначений сезон або календарний місяць. Удосконалені системи кондиціонування повітря відповідають усім цим припущенням і забезпечують комфорт у потрібній кімнаті, незалежно від температури або вологості повітря зовні.

Переваги опалення кондиціонером у тому, що сучасні пристрої споживають набагато менше електроенергії, ніж старі моделі. Як результат, вони стають заощадливими, а їхнє використання не впливає негативно на наш домашній бюджет: навпаки, це навіть економно. Тож кондиціонер на обігрів виявляється більш фінансово вигідним, ніж використання багатьох популярних аналогів.

Related Products
Кондиціонер Cooper & Hunter DAYTONA R32 CH-S09FTXD
27699.00грн.
Без ПДВ: 27699.00грн.
Кондиціонер MIDEA Xtreme MSAG-12HRFN8-I/MSAG-12HRFN8-O
24235.00грн.
Без ПДВ: 24235.00грн.
Ура! Теперь у нас есть собственное приложение Ура! Теперь у нас есть собственное приложение. Нажмите «поделиться» и затем «добавить на домашний экран» Встановити не зараз